онлайн вестник struma.com – Неделя, 22 Юни

Феномен: Леля Вера от Гоцеделчевското село Балдево прави безкръвни операции и лекува с помощта на свети Мина

Снимка: Стандарт

Снимка: Стандарт

http://www.struma.com/obshtestvo/fenomen-lelya-vera-ot-gocedelchevskoto-selo-baldevo-pravi-bezkruvni-operacii_45555/

.
Мисията на лечителката, която е бивш счетоводител и от години живее в София, е да изгради манастирски комплекс на името на свети Мина в местността „Ратиките” в родния й край

На мнозина навярно им прави впечатление, че в последните години появата на хора, с необикновени и инеобясними за човешкия разум феноменални способности, нарасна наимоверно много. Псевдопророците и псевдолечителите също се възползваха от пазара и заложиха капаните за лесна печалба. Случаят с леля Вера от гоцеделчевското село Балдево обаче, далеч не е такъв, видя Struma. com.

Вера Михайлова Тодорова е намерила своята цел и мисия. Тя е направила своя избор – от 27 години е посветила себе си на хората. Да изцелява, да помага, да възражда нови мечти, да дава живот.

„Виждам хората, като част от Творението”, каза скромно жената. Тя знае, че всеки един от нас е обгърнат и закрилян от духовните, висшите сили на Вселената. Открихме тази кротка и блага жена в апартамента й, който се намира на петия етаж в столичния квартал „Гоце Делчев”, където живее от дълги години. Хора от цяла България, но и отвъд гранците на страната ни, идват и намират своето упование и изцеление тук.

Леля Вера отваря вратите на дома си още в ранни зори. Не отказва среща на никого. Различни хора, често отписани от традиционната медицина, търсещи спасение за тялото и душата, всеки ден прекрачват прага на дома й и в продължение на около два часа, оставят телата си на енергията, витаеща около тази белокоса жена, на нейните молитви и целебна мощ, потъвайки в дълбок релаксиращ за тях покой.

С кротки наставления и любящ тон, домакинята настанява хората удобно в просторния си, огрян от обилна слънчева светлина хол. Самата тя, присяда тихо на стол до иконите на Иисус, Света Богородица и Свети Мина. Така в притихналата тишина, чудесата започват.

По време на 2-часовите сеанси, много от хората изпадат в лечебен сън, други сякаш сами започват да движат парализираните си крайници с помощта на висшите невидими сили. Има и такива, които не могат да се отпуснат напълно пред невидимата сила, но чувстват как нахлуващия поток от чиста енергия облива телата им. По време на сеансите, често се случва някои от хората да получат лични напътствия и послания от светците, както и някои от посетителите да влязат в ролята на лечители.

„Рядко се случва изцеление от един сеанс”, признава леля Вера и обяснява, че тази енергия, която постъпва чрез нея, най-напред трябва да се приеме. „За това е нужно нагласа и преди всичко вяра. Много хора казват – вярвам, вярвам… Но дали е така… Нужна е вяра, без нея не може”, категорична е жената. Всичко се случва с Божията благослов, с благословията на Света Богородица и Свети Мина, но често и други светци се намесват в целителните чудеса. „За всичко се иска време, тук не става въпрос за магическа пръчка, нещата стават бавно и полека, правят се много и различни манипулации, но в първите сеанси, най-напред човек трябва да се пречисти енергийно”, казва леля Вера.

“Тук нещата стават на едно друго ниво и едва в процеса на сеанса разбираме какво е решението на светците – на кой и как да се помогне”, казва млада жена от Пазарджик, която в продължение на месец, всеки ден идва на сеанс при леля Вера. Диагнозата на лекарите била злокачествено образувание на гърдата, призна самата тя. „Дойдох при леля Вера, след като мой близък се възстанови от тежка дискова херния. Разказа ми какво е сънувал по време на сеансите и как някакви светли същества през цялото време докато е бил тук, при леля Вера, са лекували гръбнака му”, сподели жената, която е категорична, че в нейно присъствие хората си тръгват изцелени. Обяснението на нейна близка е, че енергията на медиума отваря порталите на висшите нива и дори за момента науката да няма обуснение за всичко това, чудесата се случват.

“Цяла папка имам с разкази на пациенти. Мене всъщност не ме интересува каква е диагнозата. Моята задача е само да си вдигна ръката към иконата и да ви кача за лечение горе в измеренията”, казва лечителката. Според нея, физическото тяло остава тук, но астралното тяло отива в друг свят, където се осъществява срещата с небесните лекари. Хората ги описват като обляни от светлина същества, които излъчвали безусловна любов. „Често по тях ми предават послания”, споделя народната лечителка и си спомня, че именно свети Иван Рилски бил светецът, който й заръчал никога да не връща хора в нужда. Тя цитира и едно откровение на Рилския Чудотворец, с което й били обяснени необяснимите й дарби: “Вера работи със слънчева енергия, но от земен произход, която служи за мост за преминаване от вашето измерение в нашето, където успешно лекуваме всички земни болести и се стараем да ги изкореним”.

Не само, че не отпраща никой, който е похлопал на вратата й, но Вера Тодорова не отказва и помощ по телефона. Често се случва, звънят отвсякъде. Ако съм в сеанс, се уговаряме за по-късно, уточнява жената и ни разказва как от месец май т. г., дистанционно лекува 9-годишно момче от детска церебрална парализа. „Хората живеят в Аржентина, на телефона ми се обади бабата на момчето, помоли за помощ, започнахме веднага. След първия сеанс за първи път е направило опит да ходи, за първи път се е изправило на крачка за около минута-две-три… Много време мина от тогава, но все още работим всяка вечер с него, родителите казват, че вече има огромен напредък, ходи по малко, но има още работа”, разказва лечителката.

Сеансите от дистанция се случват точно така, както се случват и при посещение. „Заръчвам на човека само да се отпусне. И да се помоли. Това е всичко”, казва жената.

Вера Тодорова е пенсиониран счетоводител. Работила е къде ли не – в Гоцеделчевско, после в Мини “Бобов дол”, където навремето били разпределени със съпруга й. През 70-те години се установили в столицата. “Като че ли е трябвало да отгледам и децата си, за да започне всичко. През 1994 г. взех да сънувам един и същи сън. В моето село Балдево, местността Ратиките, баба ми има ливада около 8 декара. Идва там свети Мина на кон и ми казва: “Вере, ти ще лекуваш и ще градиш тука манастир. Това е много старо и свещено място”, спомня си възрастната жена.

В едно послание Мина поискал манастирският комплекс да има 30 стаи. “И аз после го питам – добре де, за какво са ми толкоз стаи, аз хотел на стари години да не правя, а той ми отвръща -“ще дойде ден, в който и те няма да са достатъчно. Там ще идват учени, интелектуалци и духовници от цял свят. Ще работят за обединение на религиите”, казва жената.

Светията на кон дал макет на комплекса, а после описал и духовната лечебница край река Места, община Гърмен. „Всички проекти към момента са готови, имаме и разрешително за строеж, но градежът още не е започнал”, казва леля Вера и не се кахъри за огромната сума от 1. 5 милиона лева, които според изчисленията ще са нужни за построяване на комплекса. „Архитектът, който направи проекта не го познавам, беше ми посочен и така всичко едно по едно започна да се нарежда. Ще се намерят хора, които да помогнат. Така, както всичко се случи дотук, така ще стане и за градежа, вярвам на висшите наставници”, спокойно заявява леля Вера.

Тази кротка жена, съхранила вярата в Чудото и Небесата, които са дали живот на Земята, е уловила своя шанс за трансформация в църквата „Света Неделя” в София пред иконата на Свети Мина преди повече от 20 години. С невероятна мощ ликът на светеца привличал всеки ден леля Вера и заставайки в благоговение пред иконата, започвала да ридае. На излизане от църквата, в нея настъпвал душевен мир, а у нея се настанявала хармония. Един ден видяла две светлини, които се издигнали към купола на храма „Света Неделя”. Не споделила с никого, но на следващия ден, светлините се насочили към нея. После започнала да сънува. Една сутрин видяла, че косата на тила й е подстригана и страхът и изумлението я обзели. Най-много се страхувала от това, да не я сметнат за психически нестабилна и не смеела да сподели преживяванията си дълго време. Чудото с нея, обаче вече било започнало. Защо точно аз – този въпрос обитавал съзнанието й, но отговорът от Астрала бил точен, лаконичен и ясен – заради нейните лични качества, заради човешките добродетели, заради състрадателността, скромността, отзивчивостта и огромната любов, която носела в душата си.

В родното й село Балдево, пред смъртното легло на болния от цироза по-голям нейн брат, леля Вера за първи път разбира, че притежава огромна целителна сила, когато по сестрински поела ръката на брата си. После сам той започнал да иска да се държат за ръце и така заспивал успокоен. Не след дълго, близките му били изненадани от неговата жизненост и чудото станало.

Така, жената почувствала връзката си с Висшия разм и разбрала, че трябва да помага на хората с дадените й от Бога сили.

Леля Вера няма такса и тарифа, който почувства вътрешен порив да се отблагодари за помощта, оставя колкото сам прецени, казват хора, чакащи за следващия сеанс при лечителката.

Болестите според нея са блокажи, които трябва един по един да се освобождават, но идвало времето, когато все повече хора ще могат сами да връщат здравето си.

Имаше един случай, при който един болен човечец седна тук на диванчето, за да се лекува, а по едно време поиска лист и химикал и започна да пише послание от светците. “Благодаря ти, Боже, че си сред нас, слава тебе, Боже. Мир и светлина на човеците. Малък съм аз пред тебе, но голяма е любовта ми и нека тя да пребъде”, не е ли чудо, усмихва се кротко Вера.

Всеки нейн сеанс започва, Вера Тодорова започва с три молитви, като първата е към Света Троица:

Господи, и Ти – Отец, и Свети Дух,

Заставам с пред Вас с почит и смирение

И нося част от Кръста Господен.

В името на децата и на кръвта Христова,

Дайте благословията си за нашата Майка Земя!

Бъдете с нас в добро и зло,

За да достигнем нашето духовно прераждане

Новото Възраждане на човечеството! Амин!

Навярно, всичко това у мнозина ще предизвика удивление, скептиците ще погледнат с насмешка, а вярващите в силата на Творението, ще благословят начинанията на леля Вера. Със сигурност вече мнозина са се уверили и променили своите разбирания за невидимото, което променя света на видимото. Невероятните резултати са факти, които лично видя и почувства и репортер на струма. ком.

За читателите ни, които имат нужда от помощ, леля Вера сподели, че всяка вечер, след като приключат сеансите й, след 22 часа е на разположение на хората по целия свят. Нужна е само вяра, истинска вяра. „Достатъчно е от сърце да призовеш и да ти се помогне”, казва лечителката и ни изпраща с думите „Призовавайте така: Господи, Света Богородица, Иисусе Христе и ти лельо Вера, помогнете! И ние ще работим за теб! Правете го толкова пъти, колкото ви е нужно и вярвайте! ”

Ал. Зортев

.

Вашият коментар

Name and email are required. Your email address will not be published.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>