в-к Стандарт, 28.05.2013 г.

Статия във в. Стандарт, бр. 7300, 28 май 2013 г., приложение Мистерии, с.1-3

Автор:  Любомир Старидолски

 

lelia Vera

Снимка: Любомир Старидолски

Небесни доктори правят чудеса в дома ми, проговори феноменът Вера Тодорова

София. Чудеса се случват в една панелка, която гледа срещу столичния Южен парк. Там в апартамент на петия етаж светци слизат от небесата и помагат на болните, търсещи спасение.
Земната причина е домакинята Вера, която е една от най-малко изследваните лечителки от т.нар. Златно поколение. Тя избягва суетата. За първи път реши да говори пред Мистериите на “Стандарт”. Срещам се с нея на 22 май, в деня, когато се навърши 1 година от страховитото земетресение в Пернишко. Мисля си, че откровенията и мисията на тази жена със сигурност ще предизвикат трусове в доста души. Но онези обаче, на които Вера е помогнала, казват, че тя е национално богатство. Самата лечителка разказва, че светците, с които общува, й заръчали да построи в България първия храм на всички религии за изцеление и молитва.
……….
Съседка на лечителката Вера Тодорова сънувала опашка от болни пред входа на блока. Един светец обаче пускал само онези, които заслужавали изцеление. Пукне ли зората, сънят става реалност в столичния квартал “Гоце Делчев”. Тогава при Вера се стичат хроми, болни, отписани от медицината пациенти. Един сеанс при нея продължава два часа. През това време някои от най-тежките случаи изпадат в лечебен сън, а други сякаш сами започват да движат болните си крайници с помощта на невидима, но разумна сила.
“За няколко сеанса много хора са получили изцеление в дома ми”, започва чудния си разказ слънчевата леля Вера. Тя е изключително интересен феномен, защото покрай изцелението си хората получават и послания от светци. Има свидетелства за телепортация на невероятни райски места. Трети пък сами започват да помагат и на свой ред стават лечители. Така сякаш доброто се умножава в геометрична прогресия.
Нещо в този порядък се случило с човек, страдащ от синдрома на Бехтерев. “Той дойде от село Храбърско скован и прегърбен, а главата му беше изкривена на едната страна. По време на сеанс вика: “Лельо Вере, ако знаеш къде бях. На остров и три филипинки в прекрасни дрехи ми правеха точков масаж на гърба”, препредава думите му едно към едно лечителката. Разяснява, че по някакъв начин покрай нея е събрана енергията и познанията на всички лечители, живели някога на Земята. Това е информационна банка, с която разполагали светците. И те решавали на кого как да се помогне.
“Всичко става на духовно ниво и никога не се знае отгоре какво ще се реши за даден случай. В хола ми например дойдат повече болни хора и някой от околните пациенти става и започва да ходи като робот. Вземе благословия от иконата на Исус Христос, после от светците и отива да пипне точно там, където трябва. Някаква сила свише го движи и така помогне на ближния. Или му намести дископатията, или чрез него се внесе енергия в даден орган”, описва невероятни неща Вера.
Интересно нещо се случило с майката на бивша балерина и настоящ финансист. Боряна уж дошла с болната си щерка, пък сама развила някаква дарба и започнала да помага на хората, които идват в дома на Тодорови. Подобен бил и случаят с Илка, която оправила костната си система, а сега чрез нея небесни хирурзи правят астрални операции. Всички чудеса обаче ставали само в присъствието на лечителката медиум Вера Тодорова, тъй като тя отваряла някакъв невидим портал за връзка с измерението на Доброто.
“Цяла папка имам с разкази на пациенти. Мене всъщност не ме интересува каква е диагнозата. Моята задача е само да си вдигна ръката към иконата и да ви кача горе в измеренията. Физическото тяло остава тук, но астралното ви отлита в друг свят. Там някои от страдалците се срещат със светци, а други виждат небесните си лекари. Описват ги в бели или зелени дрехи. Често по тях ми предават послания”, споделя народната лечителка. В едно откровение свети Иван Рилски обяснил следното:
“Вера работи със слънчева енергия, но от земен произход, която служи за мост за преминаване от вашето измерение в нашето, където успешно лекуваме всички земни болести и се стараем да ги изкореним”. Светията заръчал още, който почука на вратата на бившата счетоводителка, да не го връща независимо от какво е болен. В едно друго послание пък, спуснато от Исус Христос, гласяло, че един ден пенсионерката щяла да започна да прави и… пренасяния.

Телепортер
Миналото лято Вера Тодорова се уверила във всичко това. Тогава с нея се свързала жена от Дупница, която работила като гастарбайтер в Италия. “Паднала там и си ударила рамото. Обажда ми се на домашния телефон и ми се примоли да помагам, че само с тез ръце си изкарвала прехраната. Заръчах й да се отпусне и да се помоли. Малко след това звънни и разказва, че ръката започнала да я боли много силно. После жената видяла до себе си в. Иван Рилски, а до него духовен лекар, който направил някаква манипулация на ръката й. Жената в първия момент изпитала страшна болка, но след няколко минути всичко отшумяло, а рамото й се възстановило”, радва се Вера.
Изключително за нашия земен аршин чудо се случило и с момче, изпаднало в кома в Испания. Първо чрез екстрасенса някаква сила телепортирала майката за свиждане, а след няколко месеца светци събудили болния.
“Илиян се казва момчето, хубаво и високо. Работил в Испания, но изпада в кома. Идва майка му, вдовица, мъжът й починал и няма пари да отиде да го види. Някаква сила като че ли ги приспа и легнаха тука в хола на пода със сестра й. Сетих се навремето какво Исус Христос беше рекъл, че ще правя пренасяния. Вдигнах ръката, но не бях сигурна дали ще се получи. Гледам аз лелята на момчето протегна ръка към майката и я хвана все едно наистина тръгнаха нанякъде. Тука, които бяха, всички замлъкнахме. Като отвориха очи, и двете жени се кълняха, че са били в испанската болница до леглото на Илиян”, кръсти се 71-годишната жена. След няколко месеца тя дала наставления и какъв ритуал да извършат близките. Направили му три кръстчета на челото и той отворил очи. Всичко това се случило и пред слисаните погледи на лекарите, според които момчето щяло да вегетира до края на дните си. “Аз също не повярвах, като ми казаха близките му, че се е събудил”, откровена е народната лечителка Вера Тодорова.

Храмът на здравето
Споделя, че тежката й мисия започнала, след като се пенсионирала като счетоводителка. Преди това работила къде ли не – в Гоцеделчевско, после в мина “Бобов дол”, където навремето били разпределени със съпруга й. През 70-те години се установили в столицата. “Като че ли е трябвало да отгледам и децата си, за да започне всичко. През 1994 г. взех да сънувам един и същи сън. Аз съм от Неврокопския край, откъдето съм родом. Там в село Балдево, местността Ратиките, баба ми има ливада около 8 декара. Идва там свети Мина на кон и ми казва: “Вере, ти ще лекуваш и ще градиш тука манастир. Това е много старо и свещено място”, спомня си възрастната жена.
В едно послание Мина поискал манастирският комплекс да има 30 стаи. “И аз после го питам – добре де, за какво са ми толкоз стаи, аз хотел на стари години да не правя, а той ми отвръща -“ще дойде ден, в който и те няма да са достатъчно. Там ще идват учени, интелектуалци и духовници от цял свят”.
Светията на кон дал макет на комплекса, а после описал много точно и духовната лечебница край река Места, община Гърмен. Тя трябвало да бъде на две нива. Първото за изцеление, а на второто с едно стъпало по-високо щяло да е залата с дървена маса в центъра. Около нея щели да седят невидимите 12 апостоли лечители за помощ на болните. (Всичко за храма на I стр. от приложението)

Невидимите
Много деца, които идват с различни проблеми в дома на Вера, също започнали да пишат послания от различни светци за вида и храма на здравето. “Едното Росина беше с гръбначни изкривявания и му предстоеше операция от американски доктори. Тука в хола направихме 12 сеанса. Братята отгоре я поемаха и те я раздвижваха. Детето изпадне като в унес, хване се за дървената секция с пръстите. Те я навеждаха ту наляво, ту надясно, докато главата й не опреше в пода. После й сменяха ръцете. След това Росина отиде при доктора, който я наблюдава от малка. Първо установи, че изкривяването е намаляло с 5 градуса, а после с 10. Така, докато дойде времето за операция, Росина се нормализира”, разказва за поредното чудо духовната лечителка.
Сеща се и за Станимира от Бургас. Вметва, че брат й на нея даже бил лекар. “Една зима беше при баба си. Тъкмо беше завършила английска филология пада по едни стълби тука. Единият крак нагоре, другият надолу – и си размества таза. Водили я насам-натам, но нищо. Накрая идва при мене. По време на изцелението тя също си виждаше духовния лекар и светците до нея. Постепенно започна наместване, раздвижване, докато накрая се оправи. Обаче един ден Станимира плака два часа. Като отвори очите, я питаме защо, а то какво било. Днес бил последният ден и трябвало да се разделя с небесния си доктор. Разказа ни, че го видяла като ангел да свети и излита нагоре, а тя трябвало да слезе на земята отново”, споделя с усмивка Вера Тодорова.

Болестите
Пояснява, че чудесата са около нас, но не ги виждаме, защото сетивата ни са много измамни и затормозени. На въпроса ми какво са болестите отговаря, че са проявени пороци и блокажи, които трябва един по един вече да надрастваме.
Все повече хора обаче в бъдещето щели да се учат сами да връщат здравето си.
“Свети Мина ми казва, Вере, на вас психиката ви е дадена тя да ви служи, а вие допуснахте да й станете роби. Оттам идват болестите и неприятностите. Например някой те обиди и ти със седмици даже и с години мислиш какво и що било. Махаш с ръка и го забравяш”, съветва леля Вера. Заявява, че Мина й разкрил, че като дойде някой болен свише, може и орган да му подменят, сърцето даже чрез астрална операция. “Така се налага много често да копират на астрално ниво информацията от здрав човек и да правят така трансплантация на някой болен. Много голяма наука е това. Един ден сигурно ще я разберем”, вярва леля Вера. Накрая ми дава една молитва, пак дадена Отгоре. “Благодаря ти, Боже, че си сред нас, слава тебе, Боже. Мир и светлина на човеците. Малък съм аз пред тебе, но голяма е любовта ми и нека тя да пребъде” – това го написа болен човек. А сега де, ти ми кажи какво е туй чудо. Ей тука седнат на дивана и почнем да ги лекуваме. А някои почват да пишат послания от светците или Исус Христос”, не спира да се усмихва Вера. Тя вече е започнала да набира средства за духовната лечебница. която свети Мина й заръчал да вдигне в негова чест. Кани ме да отида в събота и сам да преценя какво се случва в дома й.

.....................

Светци градят храм на здравето

Св. Мина дал макет на комплекса, а Николай Чудотворец посочил името на архитекта.

Храм на здравето, невиждан от цял свят, трябва да изникне в България. Мистериите на “Стандарт” научиха, че всичко за градежа било спуснато свише – от макета на зданието до името на архитекта. Междувременно била създадена фондация, която уредила собствеността на земята, готов бил и архитектурният план.
Зад центъра стои народната лечителка Вера Тодорова. Манастирският комплекс вероятно ще функционира като духовната лечебница на чудотвореца Жоао де Деус в Бразилия. Заради латиноамериканския лечител ежегодно край столицата отсядат хиляди туристи, поклонници и пациенти. Подобно нещо предстои да се случи и у нас, но в още по-голяма степен. В това уверявали светци, под чиято диктовка наченал планът през 1994 г.
През годините до днес първо свети Мина дал скиците на сградата, а после св. Николай посочил името на архитекта преподавател във ВИАС. За това свидетелстват народната лечителка Вера Тодорова и нейни пациенти. По думите им чрез сънища и видения всичките започнали да получават напътствия от светиите кое, как и къде да стане.

Небесни скици
При народната лечителка леля Вера дошла училищната директора в Кюстендил Катя П. “Беше с много тежко заболяване. Излекувахме я заедно със светците. Тя може би защото беше математичка, веднъж седна и започна да чертае триъгълници на пода. Много триъгълници с точните размери на листа. Като ги сглобихме, после са образува строен макет на храм с кръст по средата, който свети Мина бе поискал”, разказва Тодорова.
След известно време друга болна по време на сеанс извикала с думите “Пред мене застана свети Николай Чудотворец. Бързо записвайте името на някакъв архитект ми казва – Димитър Андрейчин”.
Името обаче нищо не говорело на свидетелите и самата лечителка. Много скоро по неведоми пътища тя научила, че това е преподавател по архитектура във ВИАС. “Бях много притеснена, като му се обадих, а човекът взе, че ме изненада, и без да се опъва, благодари на Бог, че е избран измежду всички за този храм. Той ще бъде обединяващ всички религии с цел лечение. Ще се казва “Свети Мина”. Вече съществува на духовно измерение. Исус Христос е отворил портал за връзка с небесата. Остава само да го съградим”, убедена е 71-годишната Вера, която набира средства за реализация на святото по думите й дело.

Пазителите
На 1 май в 12,30 по обяд сензитиви и поклонници направили първа копка на посоченото свише място – село Балдево, местността Ратиките. Участници в събитието споделиха, че първата им задача била да почистят в астрално отношение територията от изгубени души. Преди много години точно там били изклани деца. Техните призрачни сенки чакали векове наред, за да бъдат освободени.
“Много младенци били посечени. Тези деца понякога се явяваха в хола ми, болните ги виждаха и плачеха неудържимо с тях”, разказва народната лечителка. Когато пристигнали на мястото, нейната помощничка Илка започнала да копае с голи ръце земята на едно определено място. После завила свещи на осмица и ги палила, докато не изгорят съвсем. Така по думите на медиумите били освободени душите на невръстните жертви, погинали от сатър. Някои от тях обаче сами избрали да останат, за да пазят мястото, посочено за храм портал. Той трябвало да бъде обединяващ религиите, тъй като така заръчали светиите.

Звездна врата
Според апокрифна история на същото място в община Гърмен преди хилядолетия действали лечителите Нестор и Арда, които вършели чудеса с помощта на много въздигната в цивилизационно отношение раса. Мястото – старгейт (звездна врата), отново било активирано с поставяне на невидим генератор в земята. Над нея пък невидими същества отворили портал за връзка с измерението на светците.
“По света вече са oтворени много такива портали, но най-силният ще бъде в България. Над мястото има пирамида – знакът на Бог отец. Това означава, че храмът е съграден на духовно ниво, остава да се сътвори на материално. В центъра на комплекса поставете колона, която ще свърже храма горе с този на земята. Който я прегърне, ще получава изцеление и знание. Някои ще виждат историята на човечеството такава, каквато не е писана досега. Ще се даде да се пише нова книга със стойността на Завет на новото време. Не от един, а от мнозина ще се пише. Ще се разгръщат високи качества, на каквито не сте предполагали, че сте способни. Останете чисти и ги влагайте в светлината. Дарове много ще се излеят върху България, но ги обречете на Бога и в служба на доброто. Раздавайте светлина и не търсете отплата. Отворете сърцата си и не се страхувайте, че някой може да ви нарани. Останете над страха и болката, живейте в радостта. Навремето от тази земя в България е тръгнала семката на божието знание и сега ще стане така”, гласяло едно от откровенията, спуснати от Небесата.

 

............................

Зъболекарка легна за астрална операция

Първата ми среща с леля Вера бе на 22 май (сряда). Говорихме надълго и нашироко над два часа на теми от мистерии до политика. За себе си направих извода, че тя е доста интелигентна жена, здраво стъпила на земята, която едва ли се автосугестира от някоя и друга прочетена езокнига. Според разказите и на хора, на които бе помогнала, за себе си заключих, че тя притежава рядката дарба на трансмедиум. Такъв например е бразилеца Жоао де Деус, заради който хиляди туристи ежегодно ходят в далечната страна на здравен туризъм.
В нашата страна такива феномени познавам няколко, но при Тодорова дарбата беше изключително силна. Не бих могъл да кажа защо, може би наистина бе избрана за нещо важно.
Според мен тялото й е своего рода портал за проявата на светци, духовни лечители и дори извънземни в нашето измерение. Вера също потвърди моето заключение, но ме покани все пак да отида в събота, за да видя с очите си всичко онова, за което само говорехме. В първия момент й отказах. Минаха обаче няколко дни, в които размислих. Така, когато звъннах на вратата й в 11 часа преди обяд, никой не ме очакваше. Отвори ми снаха й. Влязох в хола. Стените бяха пълни с икони, а наоколо в медитативно полусънно състояние бяха налягали хора. Кой където свари – четири жени на средна възраст и едно младо момче, което по-късно разбрах, че е студент и страда от рефлукс на стомаха. Откакто идвал тук, състоянието му значително се подобрило.
Леля Вера седеше в ъгъла на хола. Ръцете й бяха обърнати с дланите навън и едва незабележимо се поклащаха. Така тя отваряше старгейта (звездния портал – б.а.), през който се случваше цялото изцеление в софийския хол.
С влизането направих една снимка, но не повторих, за да не смущавам фините енергии, чието присъствие и аз усетих като мравучкане по кожата.
В дъното на стаята върху паркета лежеше една жена в дълбок сън. Останалите бяха адекватни и дори някои ме поздравиха с кимване при моето появяване. Видях една свободна табуретка в ъгъла и приседнах. Не знаех какво трябваше да се случи, пък и съм виждал какво ли не покрай моите търсения в областта на трансцеденталното. Трудно можеше нещо да ме удиви. След пет минути ми доскуча и реших да се поотпусна – така и така бях дошъл, поне една медитацийка да си направя. Това си помислих, а следващата ми мисъл бе леко иронична и гласеше – “ако духовните лечители са наблизо, поне да знаят, че заради влажното време волейболните ми травми в колената и кръста са взели да се обаждат. Минаха не повече от десетина секунди и жената, която седеше на една ръка разстояние от мен, се обърна със следните думи:
“Ти имаш някакви проблеми в кръста и колената, ще ти помогнем”. Опитах се да запазя самообладание, но докато се усетя, въпреки нисичката й фигура, тя вече ме бе нарамила и ме сгъваше и разгъваше като дърводелски метър. Участвах в някаква сюрреалистична чакръкчийска физиотерапия, а въпросната дама очевидно получаваше не само енергия, а и информация какво, как и къде трябва да направи, че да хармонизира здравето ми. Докато ме опъваше и разтягаше като локум, с периферното зрение успях да видя, че жената, която лежеше хоризонтално, започна да се тресе и да скимти. След не повече от шест минути моето “изтезание” приключи. Бойката дама, която го изпълни, отиде при дълбоко спящата, взе иконата на свети Мина и я вдигна над нея. “Светецът пристигна”, рече леля Вера. Другата жена – слаба и висока, която седеше и бдеше над спящата със затворени очи, започна сякаш да гребе от килима нещо и да си търка ръцете една в друга. Леля Вера своевременно ме информира, че това означава, че се мие, защото предстои операция.
След ритуала столичанката си постави едната ръка под пъпа на болната, а другата над главата й. Лежащата започна да се тресе и отново се унесе нанякъде. Жената с бялата тениска, която работи с мене, започна да танцува нещо като ръченица за добре протеклата астрална операция. В 12 часа на обяд всички отвориха очи.
Двете жени, които помагаха, се представиха Илка и Боряна (историите им четете по-долу). Жената, която спа през цялото време, бе стоматоложката д-р Танева. Тя се събуди, но не можеше да говори, сякаш наистина бе упоена с райски газ. Към 13 часа се съвзе от преживяното. Разказа, че се озовала в някаква светлина, а над себе си видяла много доктори. Направили й операция на гръбнака, но през стомаха. Жената страдала от тежки артрозни изменения и идвала за трети път.
От това, което чух, предишните два пъти са я подготвяли за интервенцията. Вероятно онези, които й помагаха, са взимали кодовете на едно от енергийните й тела, наречено астрално. Звучи фантастично, но не и за хората, получили чрез този духовен метод изцеление.

 

...............

Свидетелства за чудесата

Преди да дойда тук, бях оперирана от рак на шийката на матката. Постфактум обаче стана инфекция на бъбреците. Пиех антибиотик, защото непрекъснато вдигах температура. Докторите ми казаха, че ще я карам така, но рано или късно ще стигна до хемодиализа. Имам малко дете и бях много притеснена. Идвам от четири месеца при леля Вера (когато намеря време) и вече не ми се налага да пия антибиотик.
Наталия Чергова

По време на сеанс се отнасяш нанякъде, но оставаш адекватен. Мен ме доведе майката на Роси – едно болни дете. Аз самата търсех помощ за дъщеря ми. Тук заварих едни деца, които също се лекуваха. Нещо като че ли ги накара и взеха с пръсти да ми мравучкат по гърба. Когато се прибрах вкъщи, мъжът ми казва, че имам кръв по тениската. Точно там ме докосваха децата, но само с пръсти. Оказа се, че чрез тях като с лазер някой ми беше направил операция и ми бяха изрязали шип от гръбнака. Остана един белег в идеална форма (показва го – б.а.). От тогава и аз развих дарбата да усещам болката на хората, сякаш знам как да им помогна. Правя го с любов. Зная, че отстрани изглеждаме дори налудничаво, но вече го приех, че трябва да помагам на хората.
Боряна Дойчинова

Няма да забравя никога как дойдох за първи път на един 25 май преди 2 години. Тогава работех в Народната библиотека. Страдах от шипове по целия гръбнак, а долу имах изтъркване на дисковете. Бях стигнала до фаза, че едва се движех. Страхотни болки – едната ръка пълен блокаж, а другата страна ме изгаряше денонощно. Дойдох при леля Вера и седнах при нея. Отнесох се нанякъде. Усещах, че два часа нещо ми се горя в лявата страна на тялото. Накрая леля Вера ме изправи пред иконата на Исус и като почна едно люлеене – не може да се опише. Започнах да идвам редовно. Затварях очи и се оставях енергията да работи с мен. Невидимите доктори ме поставяха в какви ли не пози, тръгвах си като разфасована от физиотерапията. Няма да ви лъжа, не беше безболезнено, но аз бях много зле. На втория път ми се яви Исус Христос и каза – Аз съм твоят Бог. Никога не съм била вярваща, иначе съм кръстена. Тук така обикнах и приех Бога, че не мога да ви опиша. Добре, че се бях снимала медицински и това, че сега съм здрава, мога да го докажа. Развих дарбата да виждам като светлина, когато светците лекуват някого наоколо. И аз също помагам.
Илка Данчева

 
 

Вашият коментар

Name and email are required. Your email address will not be published.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>