Исус Христос говори: Лицемерието разболява!

Днес ще ви говоря за искреността. Обществото ви е отровено от фалш и лицемерие. Онези, които говорят със сърцата си, сте ги принизили до глупаци и неудачници. Всеки трябва да се научи да казва това, което мисли и чувства. Защото съм казал, че само чистите по сърце ще влязат в Божието царство.

Да ви обясня как действа лицемерието. То е една пелена, която покрива не само духа, но и органите ви и не им позволява да приемат от Божествената светлина. В тялото всяка клетка спира да диша живот и постепенно се разболява. Сетивата ви закърняват. Затваряте се и се изолирате от Бога и хората, от радостта на живота.

Как да ви лекуваме, когато някои от вас имат маски дори пред Бога?! Каквото и да правите, правете го от сърце, от душа раздавайте се, не се щадете! Не пазете всичко, което имате, за себе си! Така потокът на изобилието винаги ще тече към вас, защото човекът е само един проводник на Божествените сили – когато е отворен, има и за него, и за всички. Нищо, което ви е дадено, не ви принадлежи. Радвайте се! Благодарете и не се вкопчвайте в това, което ви заобикаля. Оставете света в Божиите ръце, той съществува в хармония и без вашата намеса. Мислете за себе си като за частица от всеобщата хармония, като нейни пазители, не господари! Само така ще успокоите гнева на Земята, ще стихнат бедствията и вие най-накрая ще откриете, че сте щастливи тук в тези тела.

Не усложнявайте всичко. Щастието е просто, естествено, дори наивно, без задни мисли и големи планове. Тук и сега в този едничък миг. По-малко мислете, повече се осланяйте на вродените си сетива, на връзката си с Бога и природата, която те ви дават. Възстановете тази връзка! Просто я оставете да работи за вас – свободно, неконтролирана с разума. И ще видите чудеса да се случват всеки ден. Запомнете – хората без було, тези, които гледат Бога в очите и не се страхуват да признаят грешките си, да потърсят истината, те ще изградят Новия свят! И дано това стане по-скоро и с по-малко сътресения!

Аз ще бъда и винаги съм бил с вас. Ще ви уча, ще ви водя. Но пътя сами трябва да извървите! Никой не може да го извърви вместо вас. Не виждате ли – освен мен има още цели армии от Синове на Бога, които ви отварят пътя, редом с вас вървят, разчистват ви препятствията и враговете!

Знаете ли колко страдаме всички, когато въпреки усилията ни вие все в страни от пътя се отклонявате! Не сме тук да ви съдим. Ние сме ваши помощници, слуги и приятели! Вашето израстване е наш обет пред Бога. Доверете ни се! Свалете от себе си пелената и вървете с нас напред по чистия път!

Вашият коментар

Name and email are required. Your email address will not be published.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>